Σας καλούμε σε Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 6 του Ν 5056/2023 (ΦΕΚ 163/Α΄/06-10-2023), σε εφαρμογή της με αρ. πρωτ. 8182/26- 01-2024 Εγκυκλίου 98 (ΑΔΑ: 9ΝΚ846ΜΤΛ6-Π6Λ) του Υπουργείου Εσωτερικών για την λειτουργία Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί την Τρίτη 16 Απριλίου 2024 και ώρα 8.30 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Νίκαιας (Γερβασίου Γρεβενών 5-7, 1οςόροφος), για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα κάτωθι θέματα της ημερήσιας διάταξης:

    1. Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που αφορά στο έργο με τίτλο «FAIRCITY – Καινοτόμο δίκτυο παρακολούθησης της ποιότητας αέρα στο μελλοντικό περιβάλλον της Έξυπνης Πόλης επιστρατεύοντας τα έξυπνα InfoKiosk παγκάκια» και εξουσιοδότηση του Δήμαρχου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη κ. Κωνσταντίνου Μ.Μαραγκάκη για την για την υπογραφή του. 
    2. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Νίκαιας Αγ. Ι. Ρέντη, έτους 2024.
    1. Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη.
    1. Έγκριση Έκθεσης της Επιτροπής Καταγραφής και Απογραφής της πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων καθώς και χρηματικών μέσων του πρώην ΝΠΙΔ με την επωνυμία «Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Νίκαιας – Αγ . Ι. Ρέντη». 
    2. Ορισμός τεχνικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, ως προέδρου με τον αναπληρωτή του, σε επιτροπή παραλαβής έργου του Δήμου Κορυδαλλού, για το έργο με τίτλο «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής στην οδό Γρ. Λαμπράκη (πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού)» του Δήμου Κορυδαλλού.
    1. Ορισμός τεχνικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, ως προέδρου με τον αναπληρωτή του, σε επιτροπή παραλαβής έργου του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας, για το έργο με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΣΤΡΑΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ».
    1. Ορισμός επιτροπής παραλαβής του έργου με τίτλο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση & Ανακατασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου “Πλάτων”, προϋπολογισμού 909.514,80 €, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24% και αναθεωρήσεων, της αναδόχου εταιρείας «Σμίλη Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία». 
    2. Συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής για την προμήθεια «Ανακαίνιση των ΚΕΠ στο Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη», Οικονομικού Έτους 2024. 
    3. Έγκριση τροποποίησης της 226/06-09-2022 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, ως προς το σκέλος του ορισμού δύο εκπροσώπων του Δήμου, ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, για τη συμμετοχή τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο: “ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Δ.Α.Κ.Α.Ν. ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ”».
    1. Έγκριση τροποποίησης της 123/18-05-2021 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, ως προς το σκέλος του ορισμού δύο εκπροσώπων του Δήμου, ενός τακτικού και ενός αναπληρωματικού μέλους, για τη συμμετοχή τους στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο: “ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ” 
    2. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 34/19-02-2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί αποζημίωσης μελών Δημοτικού Συμβουλίου.
    1. Τροποποίηση της υπ΄αριθμ. 35/19-02-2024 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου περί αποζημίωσης μελών για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 5056/2023.
    1. Καθορισμός αποζημίωσης του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (χωρίς αντιμισθία) για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Κ.Υ.Α. 11836/17-4-2018 (ΦΕΚ 1417/τ. Β/ 25-4-2018) περί «Εφαρμογής των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 33 του ν. 4483/2017-Λεπτομέρειες καταβολής αποζημίωσης στα μέλη των δημοτικών συμβουλίων για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων».
    1. Καθορισμός αποζημίωσης του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (χωρίς αντιμισθία), για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής σύμφωνα το άρθρο 11 του ν.5056/2023 (ΦΕΚ 163/τ.Α/6- 10-2023), περί αποζημίωσης μελών δημοτικού συμβουλίου στην ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής-Τροποποίηση παρ.9 άρθρου 92 ν. 3852/2010 «τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου πλην αυτών που λαμβάνουν αντιμισθία δικαιούνται αποζημίωση για την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας δημοτικής αρχής πέραν της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους στις λοιπές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. 
    2. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για την υπογραφή συμβολαίου προσκύρωσης μεταξύ του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και του νέου ιδιοκτήτη του οικοπέδου με Κτηματολογικό Αριθμό (ΚΑ) 024211 και ΚΑΕΚ 051090127011/0/0 που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Κρυστάλλη αρ.133 & Νικηφόρου Βρεττάκου αρ. 54 στο ΟΤ Γ316 στην περιοχή της «Άνω Νεάπολης» της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
    3. Τροποποίηση\Συμπλήρωση της με αρ. 96/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου 12ωρης & 24ωρης λειτουργίας Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη για τη Διεύθυνσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης. 
    4. Τροποποίηση\Συμπλήρωση της με αρ. 96/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα: Καθιέρωση διαφορετικού ωραρίου 12ωρης & 24ωρης λειτουργίας Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη για τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. 
    5. Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη στο Δίκτυο Δήμων για την πολιτική προστασία, την ανθεκτικότητα και την αειφορία με διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΘΕΚΤΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ». 
    6. Έγκριση φιλοξενίας δύο φωτογραφικών εκθέσεων από την Thessaloniki PhotoBiennale 2023 στη Δημοτική Πινακοθήκη Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος (Ντίνος) Κατσαφάνας”.
    1. Έγκριση συμμετοχής του Θεατρικού Εργαστηρίου «ΡΕΝΔΙΑ – ΛΕΞΙΣ» Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στη συνδιοργάνωση του 17ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής (καλοκαίρι 2024) και ορισμός εκπροσώπων ως μέλη της συντονιστικής επιτροπής”. 
    2. Έγκριση της με αρ. 5/27-03-2024 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με θέμα:«Παραχώρηση της ταράτσας του 7ου Γυμνασίου Νίκαιας στην Διεύθυνση Πρασίνου & Περιβάλλοντος του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη».
    3. Έγκριση και κατανομή ποσού ύψους 70.000 € ως έκτακτη επιχορήγηση των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.
    1. Έγκριση και διάθεση πίστωσης ποσού 20.000,00 € ως οικονομική επιχορήγηση στους Συλλόγους Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη για την πραγματοποίηση πολιτιστικών, κοινωνικών και διαδραστικών εκδηλώσεων. 
    2. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διοικητική αποβολή της εταιρείας «ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΣΤΑΘΗΣ Ι.Κ.Ε.» από χώρο ο οποίος σύμφωνα με το εγκεκριμένο Ρυμοτομικό σχέδιο «ΕΛΑΙΩΝΑ» (ΦΕΚ 10491 Δ/95) είναι χαρακτηρισμένος ως «ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ». 
    3. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την διοικητική αποβολή της εταιρείας «ΚΟΥΤΛΑΣ ΔΗΜ. ΜΟΝ. Ε.Π.Ε.» από χώρο ο οποίος σύμφωνα με το εγκεκριμένο Ρυμοτομικό σχέδιο «ΕΛΑΙΩΝΑ» (ΦΕΚ 10491 Δ/95) είναι χαρακτηρισμένος ως «ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ».
    1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την ένταξη όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη στο πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – ΟΠΕΚΑ». (ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ/ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ)
    1. Συζήτηση σχετικά με την απομάκρυνση του ΟΑΕΔ από το κέντρο της Νίκαιας. (ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜ. ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ – Η ΖΩΗ ΜΑΣ). 
    2. Διοικητική Προσφυγή της εταιρείας με την επωνυμία «Π2Κ Κατασκευαστική ΙΚΕ» για την ακύρωση της με αρ. 202/2023 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.
    1. Έγκριση 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων – Εξόδων Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, οικονομικού έτους 2024.

ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΤΣΙΚΑ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΜΠΙΧΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

Author

Comments are closed.