Την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 11 το πρωί, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς  ενώνουν τις δυνάμεις τους και «ανθίζουν» το Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού 19ης Μαϊου 1919 (είσοδος Κατράκειου).

Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κerykes», οι Πρόσκοποι Νίκαιας και μαθητές της πόλης, φορούν τα γάντια τους και με τη βοήθεια του Δήμου, προχωρούν σε δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό του χώρου, βαψίματα τοιχίων, γκράφιτι και άλλες εξωραϊστικές παρεμβάσεις. Στην εκστρατεία συμμετέχουν επίσης οι Διευθύνσεις του Δήμου Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Βελτίωσης Καθημερινότητας. Ουσιαστική είναι η συμβολή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τη δωρεά φυτών  για τη συγκεκριμένη δράση. 

 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης επισημαίνει:

« Έχουμε συμφωνήσει με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχαήλ Σφακιανάκη  να μετατρέπουμε τις ιδέες μας σε πράξεις  και γι’ αυτό το λόγο θέλουμε αυτή η συνεργασία να αναπτυχθεί σε πολλαπλούς τομείς δράσεων. Σ’ αυτή την Πανελλαδική Εθελοντική Περιβαλλοντική εκστρατεία «Let’s do it”, υποδεχόμαστε με χαρά για πρώτη φορά, την εθελοντική ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς «Κerykes» και είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσουν και άλλες γόνιμες πρωτοβουλίες, γιατί αυτή η πόλη επενδύει τα όνειρα και τις ελπίδες της στη νέα γενιά».

   Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μιχαήλ  Σφακιανάκης, δήλωσε:

«Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς είναι ενεργό τμήμα της τοπικής κοινωνίας και στηρίζει κάθε δράση που στοχεύει στην αναβάθμιση, αξιοποίηση και προώθηση ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους. Διανύουμε την πιο κρίσιμη δεκαετία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση παγκόσμιων, περιβαλλοντικών ζητημάτων. Αποτελεί μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας να αναπτύξουν τα παιδιά μας περιβαλλοντική συνείδηση, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο».

 

Η αφίσα της εκδήλωσης

 

Author

Comments are closed.