Χορωδία

Η Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη δημιουργήθηκε το 1998 από τον Καθηγητή Θεωρητικών Θανάση Μιχαλόπουλο, ο οποίος και συνεχίζει να τη διευθύνει, με στόχους κυρίως εκπαιδευτικούς αλλά και καλλιτεχνικούς.

Τα μέλη της εκπαιδεύονται σε ποικίλα είδη Χορωδιακού Τραγουδιού, διαφόρων εποχών και τεχνοτροπιών, πλουτίζοντας έτσι τις μουσικές τους εμπειρίες και ανεβάζοντας το γνωστικό και καλλιτεχνικό τους επίπεδο.
Επί σειρά ετών πραγματοποιεί Συναυλίες εντός & εκτός Δήμου, συμμετοχές σε Χορωδιακά Φεστιβάλ, συμμετοχές σε εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα, καθώς και συνεργασίες με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σώματα του Πνευματικού Κέντρου, όπως οι ορχήστρες, το μπαλέτο κ.α.
Στη διαδρομή της έχει ερμηνεύσει έργα μεγάλων συνθετών, έχει πραγματοποιήσει αφιερώματα στην παραδοσιακή μουσική της Μικράς Ασίας, του Πόντου και της Κωνσταντινούπολης. Επίσης έχει δώσει συναυλίες με ρεπερτόριο, κλασσικών έργων, θρησκευτικής μουσικής, αλλά και αφιερωμάτων στη ροκ σκηνή και στο μιούζικαλ του θεάτρου και του κινηματογράφου.

Έχει συνεργαστεί με διακεκριμένους Έλληνες Συνθέτες και Τραγουδιστές, όπως ο Λάκης Χαλκιάς, ο Αντώνης Καλογιάννης, ο Διονύσης Τσακνής, ο Βασίλης Δημητρίου, τραγούδια του οποίου ερμήνευσε η Χορωδία στην τηλεοπτική σειρά «Ματωμένα Χώματα» το 2009 & στο αντίστοιχο CD που κυκλοφόρησε από την εταιρία SONY, ο Νότης Μαυρουδής με τον οποίο δημιούργησε το CD με τίτλο «Κλόουν» που κυκλοφόρησε από την εταιρία ΛΥΡΑ.