Ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη με γνώμονα την εξυπηρέτηση των δημοτών και την άμεση ενημέρωσή τους σε χρηστικές πληροφορίες  αλλά και την ολοένα αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου για την διευκόλυνση της καθημερινότητάς μας, προσφέρει  πια την δυνατότητα εύκολης προσπέλασης  της επίσημης ιστοσελίδας του από τους συνδημότες μας  που είναι ΑΜεΑ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του nikaia-rentis.gov.gr

Η μπάρα προσβασιμότητας  για ΑΜεΑ “Eucleides”  που έχει προστεθεί στο site του Δήμου μας σύμφωνα με το Πρότυπο WCAG 2.0, είναι συμβατή για συσκευές smartphones, tablets, laptops και desktops,  προσφέρει εύκολη διαχείριση και  δεν διαφέρει σε τίποτα από τις σύγχρονες ιστοσελίδες τόσο για τα Άτομα Με Αναπηρία όσο για τα Άτομα της Τρίτης Ηλικίας που δεν είναι εξοικειωμένα με τις νέες τεχνολογίες.

Η  διαφορά που θα παρατηρήσουν οι επισκέπτες που δε χρειάζονται τις πρόσθετες λειτουργίες, είναι το διακριτικό εικονίδιο στο πάνω ή κάτω μέρος της σελίδας.   Όσοι θέλουν να το χρησιμοποιήσουν, θα το βρουν διαθέσιμο και εύχρηστο σε κάθε σελίδα της ιστοσελίδας μας.

Οι πρόσθετες λειτουργίες -ανάγνωση κειμένου,  επιλογή μεγέθους γραμμάτων,  χρωμάτων, αντίθεσης, πλοήγηση από το πληκτρολόγιο- εγκαθίστανται σε όλες τις ενότητες της ιστοσελίδας και δεν επηρεάζονται από την επεξεργασία ή τη δημιουργία νέου περιεχομένου.   Έτσι, δεν  δημιουργούν επιπρόσθετο φόρτο στους διαχειριστές της σελίδας, ενώ δεν αποκλείουν κανέναν από το νέο ή το ανανεωμένο περιεχόμενο, την πληροφορία ή την εφαρμογή που παρέχεται μέσω της σελίδας μας.

Οι διευκολύνσεις κατά  την πλοήγηση μπορεί να είναι:

Οπτικές: Προσαρμογή μεγέθους & χρωματικών συνδυασμών, εναλλακτικό κείμενο στη θέση των εικόνων, μετατροπή κειμένου σε ομιλία.

Ακουστικές: Εναλλακτικό κείμενο στη θέση των ηχητικών αρχείων και βίντεο.

Σωματικές: Πλοήγηση μόνον από το πληκτρολόγιο ή μόνον από το ποντίκι.

Γνωστικές – νοητικές: Σαφής & απλοποιημένη διάταξη του περιεχομένου.

Με εφαρμογή των διεθνών τεχνικών προτύπων, η μπάρα προσβασιμότητας “Eucleides” προσφέρει τις παραπάνω λειτουργίες, παρέχοντας έτσι  νέες δυνατότητες πλοήγησης και καλύπτοντας ορισμένες από τις σύνθετες ανάγκες  των συνανθρώπων μας Με Αναπηρία.

Author

Comments are closed.