Την ιστορία του Χαμάμ αναβίωσαν τα ΚΑΠΗ του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη πριν λίγες μέρες  στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης.

Η προφορική ιστορία αποτελεί σήμερα αναπόσπαστο κομμάτι των ιστορικών γεγονότων. Τα μέλη των ΚΑΠΗ, δεύτερη και τρίτη πλέον γενιά των ιδρυτών, συμμετέχοντας στην διαδικασία ψηφιοποίησής της διασώζουν με ιδιαίτερη φροντίδα  τον μικρασιατικό  πολιτισμό και τις αξίες του.

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας των ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με την ιστορικό Κυριακή Παπαθανασοπούλου, επιμελήθηκαν την σκηνοθεσία και αναβίωσαν, μέσα από ιστορίες ανθρώπων, το Χαμάμ και την καθημερινότητά του.

Ο λόγος συνάντησε τη μουσική με τη συμμετοχή της Χορωδίας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη  υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κάτσαρη.

Συμμετείχε η Πανελλήνια Ένωση Εφεσίων, με δυο νεαρά παιδιά, στους κεντρικούς ρόλους της υπόθεσης, την Ισμήνη Κανάκη και τον Σπύρο Δερμεντζόγλου. Όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μέρα στο Χαμάμ της πόλης, να γνωρίσουν  την ιστορία του και να δουν τον κύκλο της ζωής μέσα από χαρές, λύπες και πάθη.

 

 

Author

Comments are closed.