ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Πληροφορίες: Χριστίνα Πικραμμένου

e-mail: xr.pikrammenou@nikaia-rentis.gov.gr Ταχ. Δ/νση: Κύπρου 9

Τ.Κ.: 18233, Άγ. Ι. Ρέντης Τηλ.: 2104826223

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 14 / 6 / 2023

Σημαντική αύξηση, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, παρουσιάστηκε στον αριθμό αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά κατοίκων ή/και δημοτών του Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη για αυτό το καλοκαίρι.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε δηλώσεις του επεσήμανε:

“Κάθε καλοκαίρι για 6 εβδομάδες, από το κλείσιμο των σχολείων τον Ιούνιο μέχρι και το τέλος του Ιουλίου, ο Δήμος προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών, να απασχοληθούν για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας σε δημιουργικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση έμπειρων παιδαγωγών.

Τα προηγούμενα χρόνια, στη δράση αυτή συνήθως συμμετείχαν τριακόσια παιδιά από όλο τον Δήμο. Φέτος, όμως, η επιθυμία για συμμετοχή στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Δήμου πολλαπλασιάστηκε. Ο σημαντικά μεγάλος αριθμός των αιτήσεων μάς ευχαρίστησε και η βούλησή μας είναι να απορροφήσουμε όλα τα παιδιά που θέλουν να συμμετάσχουν. Για αυτόν τον λόγο, δώσαμε προτεραιότητα συμμετοχής στα παιδιά από εργαζόμενους γονείς και στη συνέχεια θα εντάξουμε και τα υπόλοιπα παιδιά από άνεργους γονείς, γιατί όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως έχουν δικαίωμα στη δημιουργία και στην εκπαίδευση.”

Για την υλοποίηση του καλοκαιρινού προγράμματος δραστηριοτήτων και την υποδοχή των 650 παιδιών, ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη διαθέτει πέντε σχολικές εγκαταστάσεις, τρεις στη Δημοτική Κοινότητα Αγ.Ι.Ρέντη και δύο στη Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας, στις εξής διευθύνσεις:

  • Θεμιστοκλέους 7, Αγ.Ι.Ρέντη,
  • Αγίου Ιωάννη Ρέντη 18, Αγ.Ι.Ρέντη, (1ο Νηπιαγωγείο και 1ο Δημοτικό Αγ.Ι.Ρέντη),
  • -Σηστού 35 & Παρασκευοπούλου, Νίκαια, (10ο Νηπιαγωγείο και 10ο Δημοτικό Νίκαιας),

με ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή, και από τις 8 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, με τμήματα διαμορφωμένα ανάλογα με την ηλικία τους και με τις επιπλέον παιδαγωγικές θέσεις να καλύπτονται από έκτακτο προσωπικό, προκειμένου για την πλήρωση των 14 τμημάτων στον Αγ.Ι. Ρέντη και των 10 στη Νίκαια.

Οι δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης που θα παρακολουθήσουν τα παιδιά την τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδο είναι ενδεικτικά : κατασκευές, ρομποτική, γυμναστική, θεατρικό παιχνίδι, μουσικό παιχνίδι, παραδοσιακό παιχνίδι, παιχνίδι με την τέχνη, εικαστικά, παραστάσεις με τον Καραγκιόζη, μουσικοκινητική/σύστημα Orff, χορωδία, λογοτεχνία, πινγκ-πονγκ, pilates, ‘Μαλλιά κουβάρια’, παραδοσιακοί και σύγχρονοι χοροί. Η επιλογή των ενοτήτων έχει γίνει με κριτήριο την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών, ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές, και οργανωμένες εξατομικευμένες και ομαδικές δραστηριότητες.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Νίκαιας Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ), Κύπρου 7, 18233, Αγ.Ι.Ρέντη, και στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104819007, 2104821555, 2104822370.

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ.) είναι Νομικό πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, που δημιουργήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που αφορούν στους τομείς του Πολιτισμού, του Αθλητισμού, της Παιδείας, της Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, καθώς και του Περιβάλλοντος με απώτερο στόχο την πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου.

Author

Comments are closed.