Ο μεγαλύτερος πνεύμονας πρασίνου της Νίκαιας, εδώ και δεκαετίες, είναι το Άλσος Δεξαμενής, στο Λόφο Σελεπίτσαρι.
Το Άλσος είναι ένας δημοφιλής χώρος για τους κατοίκους και επισκέπτες της Νίκαιας, ο οποίος προσφέρεται για περίπατο ή ξεκούραση μέσα στο πράσινο. Επιπλέον φιλοξενεί Αναψυκτήριο, όπως και το παρεκκλήσιο του Αγ. Φιλίππου.
Το πλήθος των επισκεπτών, καθώς και η ιδιαιτερότητα της ύπαρξης αναψυκτηρίου και παρεκκλησίου στο χώρο, επιβάλλουν τη θέσπιση κανόνων λειτουργίας με αποκλειστικό σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του και εν τέλει την ουσιαστική προστασία του Άλσους.
Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου έχουν επεξεργαστεί ένα σχέδιο κανονισμού, βασισμένο στην εμπειρία της πολυετούς χρήσης, καθώς και σε επιστημονικά δεδομένα που έπρεπε να ληφθούν υπόψη. Επιπλέον, λήφθηκαν υπόψη οι ήδη εφαρμοζόμενοι κανονισμοί Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου μας.
Η εμπειρία όμως των χρηστών και επισκεπτών του Άλσους, είναι επίσης πολύτιμη. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες να συμβάλουν στην τελική διαμόρφωση του κανονισμού.
Αφού συλλεχθούν ιδέες και απόψεις των πολιτών, θα γίνει η αναγκαία επιστημονική επεξεργασία τους (νομική, περιβαλλοντική κλπ) και θα διαμορφωθεί το τελικό κείμενο, το οποίο και θα δημοσιευθεί αρμοδίως.
Τις απόψεις και προτάσεις σας, μπορείτε να αποστέλλετε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου tmima_politikis_prostasias@nikaia-rentis.gov.gr μέχρι την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024.
Author

Comments are closed.