Όταν πριν περίπου 11 χρόνια αναλάβαμε τη διοίκηση του ενιαίου Δήμου, οι δρόμοι της Νίκαιας ήταν σε κακή κατάσταση και η απουσία έστω και στοιχειώδους συντήρησης του οδοστρώματος ήταν παραπάνω από εμφανής σε πολλά σημεία της πόλης.

Προσπαθήσαμε τότε να βρούμε πόρους και εξασφαλίσαμε 3.700.000€ από το ΕΣΠΑ για ασφαλτοστρώσεις. Αυτό μας επέτρεψε να βελτιώσουμε την κατάσταση του οδοστρώματος σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης.

Τα επόμενα χρόνια, με άλλα 2.000.000€ από το ταμείο του Δήμου, συνεχίσαμε τις βελτιώσεις και σε άλλα τμήματα.

Φέτος, έχουμε εγγράψει στον προϋπολογισμό του Δήμου άλλες 500.000€ και σε λίγους μήνες θα ξεκινήσει το έργο. Για να μπορέσουμε όμως να απαντήσουμε στα προβλήματα του οδοστρώματος όλου του Δήμου, απαιτείται ένα πολύ μεγάλο ποσό.

Ζητήσαμε λοιπόν από την Περιφέρεια να μας βοηθήσει σε αυτήν την κατεύθυνση, η οποία θα μας διαθέσει 2.000.000€. Προσθέτοντας σε αυτά, άλλα 3.000.000€, θα προχωρήσουμε σε ένα μεγάλο πρόγραμμα βελτίωσης του οδοστρώματος.

Έτσι, με πρόγραμμα 5.000.000€, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε σε μεγάλες παρεμβάσεις, που θα καταστήσουν τους δρόμους μας απολύτως ασφαλείς.

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας.

Η πόλη μας αλλάζει και η καθημερινότητά μας βελτιώνεται με συνεχείς προσπάθειες και παρεμβάσεις. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των σημείων που χρήζουν βελτίωσης.

_______

Η φωτογραφία είναι από παλαιότερες ασφαλτοστρώσεις δρόμων του Δήμου μας

Author

Comments are closed.