Ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη, ένας από τους μεγαλύτερους προσφυγικούς Δήμους της χώρας, με αφορμή τη μεγαλύτερη τραγωδία για τον ελληνισμό, σχεδιάζει εκδηλώσεις και δράσεις, σε συνεργασία με φορείς, σχολεία, συλλόγους και  προσφυγικά σωματεία.

Η Νίκαια και ο Ρέντης είναι τόποι που στις γειτονιές τους, φιλοξενήθηκαν και μεγαλούργησαν σημαντικοί άνθρωποι οι οποίοι έγραψαν κάποιες από τις πιο λαμπρές σελίδες  της σύγχρονης Ελλάδας.

Στόχος μας είναι, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, να τιμήσουμε τους ανθρώπους και τα ιστορικά γεγονότα που έζησαν και καταγράφηκαν στη Νίκαια και τον Ρέντη από την έλευση των πρώτων προσφύγων το 1922 μέχρι σήμερα.

Με σύνθημα: ‘1922-2022: Ιωνία – Μικρά Ασία – Πόντος:  Προσφυγιά, Κοινωνία, Δημιουργία’ θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με σπάνιο υλικό για σημαντικούς δημιουργούς που έζησαν στα μέρη μας όπως: Μάρκος Βαμβακάρης, Γιοβάν Τσαούς, Κώστας Νούρος (το αηδόνι της Σμύρνης), Στελάκης και Βαγγέλης Περπινιάδης , Ρίτα Αμπατζή, Μαρίκα Νίνου, Βαγγέλης & Αγγέλα Παπάζογλου κ.α..

Θα αξιοποιηθούν ιδιαίτεροι χώροι στις γειτονιές του Δήμου που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη γέννηση και στην έμπνευση της δημιουργίας έχοντας ως βασικό μέλημα να δούμε στο σήμερα «ποιοι είμαστε και πού πάμε» αξιοποιώντας τη μνήμη ως πολύτιμο αγαθό για να προσφέρουμε στους νεότερους ένα ανθρώπινο μήνυμα – δώρο για τη ζωή του.

 

Τρίτη 24 Μαΐου 2022- Πλατεία Αγ. Νικολάου, ώρα έναρξης 20:00

Μουσικές προσφυγιάς στην πλατεία

Μουσικές ‘Από την Ανατολή στη Δύση’

Το μουσικό σχήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων «Παίδες εν Εφέσω» παρουσιάζει ένα ρεπερτόριο από τα ταξίμια της Ανατολής στο νέο έντεχνο ελληνικό τραγούδι. Ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο νότες και συναισθήματα. «Από την Ανατολή στη Δύση. Τα τραγούδια που επιλέξαμε είναι στάσεις στο χρόνο. Τραγούδια γραμμένα για τη δύση, για όργανα συγκεκριμένα, όπως το πιάνο, η κιθάρα, το μπουζούκι αλλά και τραγούδια που έχουν μέσα τους την Ανατολή. Τα ταξίμια, τους λαϊκούς δρόμους, τους λαϊκούς ρυθμούς. Με την προσφυγιά, οι δρόμοι αυτοί διασταυρώνονται. Οι μελωδίες ανακατεύονται, οι ρυθμοί και τα όργανα αλληλεπιδρούν και οι καλλιτέχνες αλληλοεπηρεάζονται. Από το σμυρναϊκό, στο ρεμπέτικο κι από το λαϊκό στο έντεχνο. Έτσι κι αλλιώς ο πόνος, το γλέντι, ο έρωτας, η ελπίδα, ίδια θέση έχουν στην καρδιά των ανθρώπων… Κι η μουσική είναι εδώ για να τους ενώνει… Άσχετα τι δείχνει η πυξίδα.. Ανατολή ή Δύση …;».

Συμμετέχουν: Δημήτρης Κρασσόπουλος -τραγούδι, Χριστίνα Καμπάκη -τραγούδι, λύρα,  Βασιλική Καμπουροπούλου -τραγούδι, ακορντεόν, Περικλής Παντολέων -ούτι, Κωνσταντίνος Μουσσάς -μπουζούκι, Γιάννης Φαινέκος -κιθάρα, Γιάννης Ζορπίδης -ντραμς, κρουστά, Γιώργος Κομνάς -πιάνο, ενορχήστρωση, διεύθυνση ορχήστρας.

 

Τρίτη 31 Μαΐου 2022- Πλατεία Αγ. Νικολάου, ώρα έναρξης 20:00

Μουσικές προσφυγιάς στην πλατεία

Οι ‘έκ Πειραιώς’ τραγουδούν για τη Σμύρνη και την Κοκκινιά

Το συγκρότημα από τη Νίκαια αποδίδει συνθέσεις και τραγούδια δημιουργών που έζησαν στις δύο ιστορικές, προσφυγικές πόλεις. Ακούγονται συνθέσεις των  Βαμβακάρη, Παπάζογλου , Τσαούς, Τούντα κ.α. Θα ακουστούν τραγούδια συνθετών που επηρεάστηκαν από τους δημιουργούς του Σμυρνέικου και ρεμπέτικου τραγουδιού και έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Συμμετέχουν: Ηλίας Σπαθής –μπουζούκι, φωνή, Σταύρος Μαξούρης –μπουζούκι, φωνή, Γιώργος Πρυωνάς –μπαγλαμάς, φωνή, Δημήτρης Φιλιππόπουλος –κιθάρα, φωνή, Δημήτρης Βασιλειάδης -κρουστά.

 

Τρίτη 7 Ιουνίου 2022- Πλατεία Αγ. Νικολάου, ώρα έναρξης 20:00

Μουσικές προσφυγιάς στην πλατεία

To φημισμένο Κιθαριστικό Σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Nikea Guitar Ensemble ερμηνεύει εμβληματικά έργα της παγκόσμιας και ελληνικής μουσικής, σε ένα «ταξίδι» από την Σμύρνη, τον Πειραιά και την Κύπρο, στα Βαλκάνια, την Μεσόγειο και την Λατινική Αμερική. Την καλλιτεχνική Επιμέλεια του συνόλου, έχει ο Έφορος της Σχολής Κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου, Αντώνης Μυτακίδης.

Σολίστ: Στέλιος Γκόλγκαρης , Βασίλης Μαστοράκης, Γιώργος Γκόλγκαρης & Ηλίας Διαμαντάκης. Συμμετέχουν οι απόφοιτοι σπουδαστές κιθάρας του Ωδείου Δημήτρης Σταυρόπουλος & Κωνσταντίνος Παπαδάτος. Τραγουδούν Βανέσα Καλκάνη, Αθηνά Χιώτη και οι σπουδαστές Μονωδίας του Ωδείου, Βασίλης Βασιλόπουλος, Φραντζέσκα Παλαιοχωρίτη.

 

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022- Πλατεία Αγ. Νικολάου, ώρα έναρξης 20:00

Συναυλία Συμφωνικής και κιθαριστικής ορχήστρας – Χορωδίας

Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη

Τα Μουσικά Σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη (Συμφωνική & Κιθαριστική Ορχήστρα – Χορωδία) σε ένα μουσικό ταξίδι από τον Εθνικό Ύμνο (Ύμνο εις την Ελευθερία) του Νικολάου Μάντζαρου, μέχρι την έντεχνη ελληνική και παραδοσιακή μουσική, με έντονες μνήμες της Ιωνίας.

Δ/νση Συμφωνικής Ορχήστρας: Αλέξανδρος Χαλάψης

Δ/νση Κιθαριστικής Ορχήστρας: Αντώνης Μυτακίδης

Δ/νση Χορωδίας: Βανέσα Καλκάνη

Σολίστ: Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης (Κιθάρες)

Βασίλης Μαστοράκης & Αντώνης Μυτακίδης (Κιθάρες)

Στέφανος Μήλας (Βιολί) – Βαγγέλι Νίνα (Βιολοντσέλο)

Καλλ/κή Δ/νση: Στέλιος Γκόλγκαρης – Βασίλης Μαστοράκης

 

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022- Πλατεία Αγ. Νικολάου, ώρα έναρξης 20:00

Μουσικές προσφυγιάς στην πλατεία

«Τραγούδια και συνθέτες της Μικράς Ασίας»

Μικρασιάτικο τραγούδι και μικρασιάτες συνθέτες, μια συνεχής παρουσία και δημιουργικότητα…. Από την Πόλη και τη Σμύρνη στον Πειραιά, στη Νίκαια σε όλη την Ελλάδα, εμπλούτισαν και βοήθησαν στην εξέλιξη του μουσικού γίγνεσθαι της εποχής… Περιστέρης, Τούντας, Γιοβάν Τσαούς, Παπάζογλου, Σουγιούλ και άλλοι καλλιτέχνες που ήρθαν, ρίζωσαν, δημιούργησαν και άφησαν το στίγμα και την παρακαταθήκη τους στις επόμενες γενιές…..

Μουσικό Εργαστήρι Δ/νσης Πολιτισμού & Παιδείας- Διδασκαλία: Γιάννης Λαμπράκης

Μπουζούκι: Ειρήνη Γκουντουβά, Άγγελος Χαμπιλίδης, Αλέξανδρος Κεφαλληνός, Βαγγέλης Καραμπάσης, Γρηγόρης Χρονόπουλος, Δημήτρης Καστρίτης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, Διονύσης Μουζάκης, Θοδωρής Ντούλιας, Στάθης Ζιγγιρίδης

Κιθάρα: Στέφανος Σεραφειμίδης, Χρήστος Τσατσάνης

Λαούτο: Λεωνίς Ρεμούνδου

Βιολί: Στέλιος Κουτσούκος

Κρουστά: Δημήτρης Παλαιολόγος

Τραγούδι: Ρίτσα Πόζιου, Βαγγέλης Καραμπάσης, Διονύσης Μουζάκης

Συνοδεύει το Χορευτικό τμήμα της Δ/νσης Αθλητισμού.

Πλατεία Αγ. Νικολάου

Ώρα έναρξης 20:00


Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022-
Θέατρο Ρέντη ‘Μίκης Θεοδωράκης’, ώρα έναρξης 21:00

 Ορχήστρα ΟΤΕ – Αφιέρωμα στους λαϊκούς συνθέτες

Αφιέρωμα στην περίοδο μετά το ρεμπέτικο,  με τραγούδια των Τσιτσάνη, Καλδάρα, Πάνου,  Κουγιουμτζή,  Ζαμπέτα.

Γιάννης Κάτσαρης -πιάνο, Γιάννης Κουκουσέλης -ακουστική κιθάρα, Θοδωρής Αντωνίου -ακουστική κιθάρα, Γιώργος Πολίτης -ηλεκτρικό μπάσο, Βασίλης Μαντόγλου -μπουζούκι, Δημήτρης Χατζηγαλήνης -μπουζούκι, Γιώργος Γκαβογιάννης -τύμπανα.

Τραγούδι: Θοδωρής Αντωνίου, Κική Γιαμπουρά, Τζίνα Καλομοίρη, Παύλος Καρποδίνης, Έλενα Μιχαήλ, Θανάσης Παπαβασιλείου

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής

 

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022- Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, ώρα έναρξης  21:00

«Οι Παραπεταμένοι»

Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Σπύρος Γκούμας με τους «Παραπεταμένους»

σε μια ρεμπέτικη μουσική ξενάγηση στις γειτονιές του Πειραιά. Με οδηγό τα ίδια τα τραγούδια και την ιστορία τους εκεί απ’ όπου ξεκίνησαν και δημιούργησαν  ένα ζωντανό λαϊκό πολιτισμό.

Σπύρος Γκούμας -μπουζούκι, τραγούδι, Δημήτρης Γκούμας -κιθάρα, τραγούδι, Σοφία Κονταράτου -τραγούδι, κρουστά, Γιώργος Μακρής -κιθάρα, τραγούδι, Μυρτώ-Κατερίνα Φατούρου -ακορντεόν, Φωτεινή Καράμπαμπα -μπαγλαμάς.

 

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022- Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, ώρα έναρξης  21:00

Αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπάζογλου

Τιμητική βραδιά σε έναν από τους κορυφαίους Σμυρνιούς συνθέτες που έζησαν στην Κοκκινιά και έγραψαν πολύτιμη ιστορία.

Ομιλία: Λουκάς Αρμπιλιάς.

Αφήγηση: Κορίνα Τριανταφύλλου.

Συμμετέχει το μουσικό σχήμα ‘Παίδες εν Εφέσω΄ της Πανελλήνιας Ένωσης Εφεσίων: Δημήτρης Κρασσόπουλος -τραγούδι, νταραμπούκα, Χριστίνα Καμπάκη -τραγούδι, κρητική λύρα, Βασιλική Καμπουροπούλου -πιάνο, τραγούδι, Περικλής Παντολέων -ούτι, Κωνσταντίνος Μουσσάς -τρίχορδο μπουζούκι, Γιώργος Κομνάς -βιμπραντονεόν, κρουστά, μουσική επιμέλεια.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία  με τον Σύλλογο «Βαγγέλη Παπάζογλου».

 

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2022- Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, ώρα έναρξης  21:00

‘Το όνομά μου Ιωνία’ – μουσικοχορευτική παράσταση

Με επίκεντρο τη Σμύρνη, διαπραγματεύεται την προηγούμενη πολιτισμική άνθηση των Ελλήνων, το βίαιο ξερίζωμα και την κατοπινή αναβλάστηση στη νέα, από πάντα και δική τους πατρίδα, τη μητροπολιτική Ελλάδα. Το θέμα εκτυλίσσεται μέσα από σπονδυλωτές αφηγήσεις, παρουσιάσεις τοπικών χορών, θεατρικών πράξεων, και αυθεντικά μικρασιατικά τραγούδια.

Συμμετέχει το παραδοσιακό μουσικό σχήμα ’’σμιγάδι’’:  Κυριάκος Γκουβέντας -βιολί, Αναστασία Μιχαλοπούλου –ερμηνεία, ζίλια, Δημήτρης Μιχαλόπουλος –ούτι, ερμηνεία, Ιωάννα Ρήγα -σαντούρι, Στέλιος Βαρβέρης λαούτο, κιθάρα.

Μουσική επιμέλεια: Κυριάκος Γκουβέντας

Κείμενα: Αναστασία Μιχαλοπούλου

Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Μιχαλόπουλος

 

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022- Θερινός Κινηματογράφος Ρέντη ‘Όνειρο’, ώρα έναρξης 21:00

‘Σμύρνη, η καταστροφή μιας κοσμοπολίτικης πόλης 1900-1922’

Ντοκιμαντέρ με άγνωστο οπτικό υλικό  από αρχεία της Αμερικής και της Ευρώπης, σε σκηνοθεσία Μαρίας Ηλιού. Προλογίζει η σκηνοθέτης.

 

Τρίτη 12 Ιουλίου 2022- Θερινός Κινηματογράφος Ρέντη ‘Όνειρο’, ώρα έναρξης 21:00

‘Η Ανατολή έδυσε’

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία- σενάριο Αλέξανδρου Παπαηλιού

Παραγωγή: Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών

Θερινός Κινηματογράφος Ρέντη ‘Όνειρο’

Ώρα έναρξης 21:00

Προλογίζει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του ΙΔΙΣΜΕ Ειρήνη Σαρίογλου.

 

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022- Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, ώρα έναρξης 20:30

 Λουδοβίκος των Ανωγείων

 « Ήρθα εδώ μπας και ριζώσω τα κομμάτια μου να ενώσω… Με τα μάτια μου κλαμένα και τα χείλη πικραμένα θέλω να σας πω έχασα το παρελθόν μου κυνηγώντας το παρόν μου ένα μέλλον για να βρω»

Συναυλία αφιερωμένη σε όλους τους ανθρώπους που αναζητούν την αγάπη και ένα κομμάτι γης να στήσουν τη ζωή τους.

Λουδοβίκος των Ανωγείων Τραγούδι – μαντολίνο | Αντώνης Μυτακίδης (κιθάρα), Μανώλης Μπαρδάνης (φυσαρμόνικα), Μαριάννα Ζάχου (τραγούδι), Σαμίρ Σαλαμί (τραγούδι).

Η Δρ. Κυριακή Παπαθανασοπούλου διαβάζει κείμενα για τους πρώτους συλλόγους της Κοκκινιάς.


Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2022-
Δημοτικό θέατρο Ρέντη ‘Μίκης Θεοδωράκης’, ώρα έναρξης: 20:30

Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Νίκος Καραγιάννης

Αφιέρωμα στους συνθέτες και ερμηνευτές που έζησαν στην Κοκκινιά. Θα ακουστούν τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη , Βαγγέλη Παπάζογλου , Γιοβάν Τσαούς , Μαρίκας Νίνου και Ρίτας Αμπατζή.

Διαβάζει κείμενα η ηθοποιός Ελένη Ζουρελίδου από το βιβλίο της Μαρίας Mηναδάκη- Βαλληνδρά ‘Οι πατρίδες που μας χάρισαν’

 

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022- Δημοτικό θέατρο Ρέντη ‘Μίκης Θεοδωράκης’

ώρα έναρξης: 20:30

 Διονύσης  Σαββόπουλος-  Αφιέρωμα 1922-2022

Ο μεγάλος μας δημιουργός τιμά την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή και μαζί με σπουδαίους δεξιοτέχνες μουσικούς και ερμηνευτές θα μας παρουσιάσει μια μουσική διαδρομή στην διάρκεια της οποίας, δικά του εμβληματικά τραγούδια σαν το «Ζεϊμπέκικο» εμπλέκονται με σπουδαία τραγούδια της σμυρναίικης σχολής  και της επιρροής της στην εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού. Όλα αυτά ταιριασμένα με την μοναδική Σαββοπουλική ματιά, αφήγηση και μαεστρία.

Ο Θέμης Ροδαμίτης μιλά για το Νικαιώτη πολυβραβευμένο ποιητή Δημήτρη Παπαδίτσα.

Συνδιοργάνωση: Περιφέρεια Αττικής

 

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022- Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς, ώρα έναρξης 20:00

‘Αγγέλα Παπάζογλου’ με την Άννα Βαγενά

Η παράσταση βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου ‘Ονείρατα της άκαφτης και της χαμένης Σμύρνης’

Η τελευταία παράσταση της Άννας Βαγενά «Αγγέλα Παπάζογλου» θα δοθεί στον εμβληματικό χώρο της Μάντρας Μπλόκου Κοκκινιάς συμβολίζοντας έτσι καθ’ όλα την ηρωική και συγκινητική ζωή που έζησε η Αγγέλα και η οικογένειά της στη Σμύρνη και την Κοκκινιά. Η παράσταση που βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου «Ονείρατα της άκαφτης και της χαμένης Σμύρνης» είναι σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα. Μετράει 23 χρόνια ζωής από το 1999 που ανέβηκε για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική καταστροφή στη προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022- Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου, ώρα έναρξης 19:30

‘Ανιχνεύοντας τη Μικρά Ασία 100 χρόνια μετά’

Η σημασία της  Μ. Ασίας στην Ελληνική Ιστορία και οι αιτίες της απώλειάς της.

Ομιλία του Δρ. Ιστορίας Βλάση Αγτζίδη

Μουσικές και τραγούδια από την Ιωνία, το Αιγαίο και τις γειτονιές του Πειραιά, επηρεασμένες άλλοτε από ευρωπαϊκά μουσικά ρεύματα και ανατολίτικους μακρόσυρτους ρυθμούς.

Παίζουν και τραγουδούν: Ιωάννης Μιχαήλ -λαούτο, έρευνα, Κωνσταντίνος Βιδάλης -ούτι, τραγούδι, ενορχήστρωση, Τόνια Ρουγγέρη -τραγούδι.

 

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022- Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου, ώρα έναρξης 19:30

‘Ιωνία: Ο ευρύτερος πολιτισμός και η επίδρασή της στον κόσμο’

Ομιλητής: Γιάννης Παπαϊωάννου Αρχιτέκτων Ε.Μ.Π, Δρ. Ιστορίας Τέχνης

Αναφορές στην ιστορία, τη φιλοσοφία, το θέατρο, την αρχιτεκτονική, τη γλυπτική στον χώρο του Ιωνικού πολιτισμού καθώς και αναφορά στους προσωκρατικούς φιλοσόφους. Μελωδίες της Ιωνίας που επέδρασαν στην μουσική του νεώτερου πολιτισμού μας. Συμμετέχει  το Κιθαριστικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου.

 

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2022- Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου, ώρα έναρξης 19:30

‘Αυτοί που έμειναν πίσω’

Ομιλητής: Νίκος  Μιχαηλίδης, ερευνητής

Η Ρωμιοσύνη που έμεινε στην Τουρκία μετά την καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού του 1922-1923. Ο ομιλητής στη ρωμιοσύνη της Ίμβρου και της Τενέδου και φυσικά στην Κωνσταντινούπολη, την Πόλη με τον μεγαλύτερο Ελληνόφωνο πληθυσμό. Για την ρωμιοσύνη που παρέμεινε και μεγαλούργησε, χωρίς να γνωρίζει το πότε και το πώς θα επερχόταν η άδικη εξόντωσή της.

Η Γιούλα Γιαννάκη παίζει στο πιάνο μουσικές από τη Γαλλία, την Περσία και το Αζερμπαιϊτζαν που αποτελούν γέφυρα με τη Μικρασιατική μελωδία.

 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Θέμης Ροδαμίτης

Διοργάνωση: Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας

www.nikaia-rentis.gov.gr

Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας: Κύπρου και Προύσης

Δημοτικό θέατρο Ρέντη ‘Μίκης Θεοδωράκης’: Νάξου και Σταυράκη

Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου: Π. Τσαλδάρη 10, α όροφος

Θερινός Κινηματογράφος Ρέντη ‘Όνειρο’: Νάξου 32

Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς: Ηλιουπόλεως 102Α

 

Comments are closed.