Γενική Γραμματέας

Δανάη Μαρία Χατζηθωμά

Δικηγόρος παρ’ Εφέταις, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Κατέχει τρία μεταπτυχιακά διπλώματα με άριστα το πρώτο από την Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. με ειδίκευση στο Αστικό Δικονομικό Δίκαιο, το δεύτερο από το Τμήμα Οικονομικών από Πανεπιστήμιο ΝΕΑΠΟΛΙΣ της Πάφου με ειδίκευση στη Γενική Διοίκηση και το τρίτο από το Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στο Δίκαιο και Πολιτική για το Περιβάλλον και την Ενέργεια.

Έκανε πρακτική άσκηση ως Δικηγόρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους – Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σε δικηγορικές εταιρείες και γραφεία τόσο στην Αθήνα όσο και στις Βρυξέλλες (Εφημερίδα New Europe), σε διάφορα νομικά αντικείμενα.

Έχει συγγράψει και παρουσιάσει διατριβές, προπτυχιακές και μεταπτυχιακές εργασίες σχετικές με το Δίκαιο Ανταγωνισμού, το Ενοχικό, το Εμπορικό, το Πτωχευτικό και το Αστικό Δίκαιο, καθώς και το Δίκαιο της ενέργειας. Αντικείμενο διπλωματικών εργασιών είναι «Η ανακοπή του άρθρου 954 παρ. 4 στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», «Η υιοθέτηση της επιχειρηματικής σκέψης ως μέσο ανάπτυξης των δημοσίων οργανισμών» και «Η βιωσιμότητα στα κοιμητήρια. Συγκριτική επισκόπηση Ελλάδας, Σκανδιναβίας, Γαλλίας και Γερμανίας».

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ στο European Law Students Association στη Κομοτηνή και Μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας Κομοτηνής.

Διετέλεσε Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επί θεμάτων Νομοθετικής Πρωτοβουλίας (2019), εξωτερική συνεργάτης στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σε θέματα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (2020) και Γενική Γραμματέας στο Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία «Σύνδεσμος Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού» (2020-2024).

Βιογραφικό

Στοιχεία επικοινωνίας  
Τηλ. 213 2075 364