Ημερίδα για την Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς, στον Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Υιοθέτησε ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς. Μην αγοράζεις!

Ημερίδα για την Υιοθεσία Αδέσποτων Ζώων Συντροφιάς θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου 2022 στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού -19ης Μαΐου 1919, που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο του Κατράκειου Θεάτρου (Μάνου Κατράκη & Κυράς της Ρω).

Ώρες: 10 το πρωί  – 2 το μεσημέρι.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Απριλίου, και με γενικό σύνθημα στην ημερίδα: “Υιοθέτησε. Μην αγοράζεις”, η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, η πενταμελής επιτροπή του Δήμου για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τα Φιλοζωικά σωματεία του Δήμου θα ενημερώνουν όσους παρευρεθούν  για τη νομοθεσία που αφορά στα ζώα συντροφιάς, καθώς και για τις ενέργειες που προβαίνει ο Δήμος σχετικά με τα αδέσποτα και τα δεσποζόμενα ζώα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι διοργανωτές θα παρέχουν οδηγίες και συμβουλές για τους τρόπους συμπεριφοράς των κατοίκων όταν συναντούν ένα αδέσποτο ζώο, καθώς και για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης  και συμβίωσης για το αγαπημένο μας τετράποδο με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το “Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας & Κερατσινίου”,  τον Σύλλογο “Αδέσποτοι εθελοντές Μοσχάτου-Ρέντη & Όμορων Δήμων” και τον Σύλλογο “Φοβισμένα Αδεσποτάκια Νεάπολης” (Neapolis stray tails), ενώ κατά την διάρκεια της εκδήλωσης,  οι  υποψήφιοι για υιοθεσία θα μπορούν να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς που φιλοξενούνται στους χώρους του Δήμου, σύμφωνα πάντα με την κείμενη νομοθεσία.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη εκδήλωση υιοθεσίας για αδέσποτες γάτες θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον.

Comments are closed.