Ήταν πριν σχεδόν οχτώ χρόνια όταν μετατρέψαμε το παλιό Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ρέντη σε Κέντρο Πολιτισμού. Το πιο παλιό (από τη δεκαετία του 30) και μοναδικό για πολλά χρόνια σχολείο του Ρέντη,  από τα θρανία του οποίου πέρασαν χιλιάδες παιδιά, με κάποια απ΄αυτά να διαπρέψουν ως επιστήμονες,  μεταμορφώθηκε σήμερα σε ένα παραγωγικό και δημιουργικό χώρο των τεχνών και της άθλησης, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό.

Στο κτίριο αυτό στεγάζονταν από παλιά  η θεατρική ομάδα, τα μουσικά τμήματα, τα χορευτικά και η ρυθμική του Δήμου και συνεχίζουν να λειτουργούν εκεί. Όμως, ένα κτίριο σχεδόν 100 ετών γεννάει συνεχώς προβλήματα και ήταν αναγκαία μία ριζική ανακαίνιση.

Με τη βοήθεια της Προέδρου της ΔΗΚΕΝΙΡ Άννας Λιανοπούλου και με πολλή επιμονή και προσπάθεια, καμαρώνουμε σήμερα ένα καινούργιο Κέντρο Πολιτισμού. Ένα χώρο πολιτισμού  όπως το Ωδείο στη Νίκαια και η Διεύθυνση Πολιτισμού στην Π. Ράλλη που τιμούν τους ανθρώπους της τέχνης και τα παιδιά μας που μαθαίνουν και εκπαιδεύονται καθημερινά.

Η πόλη, ένα-ένα λύνει τα προβλήματά της και συνεχίζει να αναβαθμίζεται μετά την πολύ δύσκολη κατάσταση που παραλάβαμε, τα μνημόνια και τον covid με τα προβλήματα που δημιουργεί.

Τελευταία ανάρτηση του έτους με ένα αισιόδοξο μήνυμα για να φύγει καλά ακόμη μία δύσκολη χρονιά σαν το 2021.

Εύχομαι το 2022 να είναι μία καλή χρονιά και ποτέ ξανά τόσο δύσκολες καταστάσεις για κανέναν από εμάς.

Author

Comments are closed.