Στο ιστορικό κέντρο της Νίκαιας αναβαθμίζονται 23 εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι προσφυγικών κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 12.600 μ². Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 980.000 €. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μελέτησε τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι έχουν τον χαρακτήρα εσωτερικής αυλής μέσα στα οικοδομικά τετράγωνα με στόχο την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των προσφυγικών τετραγώνων.

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στους εσωτερικούς χώρους των προσφυγικών κατοικιών που περικλείονται από τις οδούς Π. Ράλλη, Κασταμονής, Θείρων & Ταρσού (12 οικοδομικά τετράγωνα), επιφάνειας περίπου 6.600 μ² και Καρακουλουξή, Ατταλείας, 7ης Μαρτίου, Αμερικανίδων Κυριών & Ικονίου (11 οικοδομικά τετράγωνα), επιφάνειας περίπου 6.000 μ².

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Μετά την ίδρυση του Προσφυγικού Μουσείου στην πόλη μας ακολουθεί η ανάπλαση των προσφυγικών τετραγώνων του ιστορικού κέντρου της Νίκαιας. Στόχος μας είναι τα προσφυγικά σπίτια της Νίκαιας να συμφιλιώσουν το παρελθόν με το παρόν σε μια αρμονία οικιστικής πρωτοτυπίας, αναδεικνύοντας τη ζωντάνια, την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητα των οικιστών. Η προσφυγική κατοικία ως φυσικός-αστικός χώρος και ως πολιτικός σχεδιασμός αλλά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των κατοίκων της, δημιουργούν ένα πρόσφορο τοπίο συντονισμένων δράσεων και ενεργειών. Παράλληλα θα υπάρξει δυνατότητα ανάπτυξης επιμέρους έργων, παρεμβάσεων και υπηρεσιών  επιδιώκοντας την ανάδυση της ιστορικής μνήμης του τόπου και των κατοίκων».

Author

Comments are closed.