Σεμινάριο με θέμα “Πρώτες Βοήθειες και Ορθή χρήση Απινιδωτή” πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 στις 6:30 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου με διοργανωτή τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη.

Στόχος του σεμιναρίου, το οποίο θα επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, είναι η εκπαίδευση ατόμων πάνω στις πρώτες βοήθειες καθώς και στην ορθή χρήση και λειτουργία της συσκευής του απινιδωτή, και απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που ασχολείται με δράσεις άθλησης.
Στο σεμινάριο παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, με τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Ελευθέριο Χατζηπαυλίδη, να αναφέρεται στην προτεραιότητα που δίνει η Διεύθυνση Αθλητισμού στους κανόνες ασφάλειας όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και γνωστοποίησε ότι ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη ήδη διαθέτει 8 απινιδωτές με άλλους 3 να τοποθετούνται στο άμεσο μέλλον, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Στη συνέχεια ο Καρδιολόγος, Μιχάλης Λιβανός μίλησε για τη “Σημασία της σωματικής άσκησης στην καλή λειτουργία της καρδιάς”, και ακολούθησε η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) με οδηγίες-επίδειξη πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ. Η παρουσίαση της συσκευής απινιδωτή έγινε από τον μηχανικό Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Χρήστο Μαρκόπουλο. Μέρος των παρευρισκομένων είχε τη δυνατότητα εφαρμογής των πρακτικών αυτών σε εκπαιδευτικά μοντέλα ΚΑΡΠΑ για βρέφη παιδιά και ενήλικες. Επίσης, την εκδήλωση παρακολουθήσαν: η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αραβαντινού-Τσιμπλάκη Μαρία, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ποιότητας Ζωής, Μάλαμα Αφροδίτη, η Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας, Αιγινίτη Άννα, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής Πειραιά και καθηγητής
Φυσικής Αγωγής, Γαζής Διονύσιος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Ηλίας
Σάμιος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη, Πέτρος Σατολιάς, ο
εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νικαίας, π. Χριστοφόρος, ο Γενικός Γραμματέας
Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, Αντώνης Σταματιάδης, Πρόεδροι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων,
Προπονητές και παράγοντες αθλητικών ομάδων, εκπρόσωποι παλαιμάχων ΣΠΑΚΙΝ, στελέχη της Διεύθυνσης Αθλητισμού, κά.

Υπενθυμίζεται ότι οι απινιδωτές είναι ειδικές συσκευές που μπορούν να σώζουν ανθρώπους
χορηγώντας αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να την
επαναφέρουν στον κανονικό της ρυθμό μετά από καρδιακή ανακοπή και μόνο όταν είναι
απαραίτητο. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα
περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

(Από αριστερά προς τα δεξιά στην πρώτη σειρά καθισμάτων) ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Νικαίας, π. Χριστοφόρος, ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Ποιότητας Ζωής, Μάλαμα Αφροδίτη, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αραβαντινού-Τσιμπλάκη Μαρία.

Συμμετοχή κόσμου στην εκδήλωση

Ο Ηλίας Νικολάου, από την Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Κρίσεων (ΕΔΟΚ) σε επίδειξη πρώτων βοηθειών – ΚΑΡΠΑ.

(Από αριστερά προς τα δεξιά) ο Ηλίας Νικολάου από ΕΔΟΚ, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Ελευθέριος Χατζηπαυλίδηςκαι μπροστά από τον Απινιδωτή με τα εκπαιδευτικά μοντέλα ΚΑΡΠΑ , ο μηχανικός Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, Χρήστος Μαρκόπουλος

Author

Comments are closed.