Ευκαιρίες άθλησης σε δημότες και κατοίκους προσφέρει η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη μέσα από το Πρόγραμμα “Άθληση για Όλους”, το οποίο είναι διαμορφωμένο ανάλογα με την ηλικία, το φύλο και τις ανάγκες των εν δυνάμει αθλουμένων για εξάσκηση σε διαδεδομένες και μη αθλητικές δραστηριότητες. Για την αθλητική περίοδο 2022-2023, και ύστερα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για τον καθορισμό λειτουργίας του προγράμματος, εισφοράς ή μη για τη συμμετοχή σε αυτό, καθώς και διευκολύνσεων σε αθλούμενα – μέλη, τα τμήματα που θα υλοποιηθούν είναι τα ακόλουθα.

 

  • Πρόγραμμα προετοιμασίας για υποψηφίους ΣΕΦΑΑ & Στρατιωτικών Σχολών
    Στίβος και Κολύμβηση
  • Αθλητισμός ειδικής φυσικής αγωγής, κολύμβηση
  • Αθλητισμός και Γ’ Ηλικία, Σουηδική Γυμναστική και Παραδοσιακοί χοροί

Παράλληλα, από τη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη θα προσφέρονται συμπληρωματικά καινοτόμα προγράμματα όπως: Πρόγραμμα αποκατάστασης – Ενδυνάμωσης κλινικών παθήσεων χρόνιων ή μη, – σκλήρυνση κατά πλάκας, κάταγμα, ημιπληγία/παραπληγία, παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, εγκυμοσύνη, εγκεφαλικό επεισόδιο -, καθώς και τα “Φύση & Κίνηση”, “Έλα να παίξουμε στο πάρκο”, “Κινητική αναψυχή εργαζομένων”, “Οικογενειακός αθλητισμός”, “Αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής σε επισκέψεις γυμνασίων”, και το “Καλοκαίρι στην πόλη μου”.

Τα δικαιολογητικά συμμετοχής στο Πρόγραμμα “Άθληση για Όλους” είναι η ιατρική βεβαίωση Παθολόγου/Καρδιολόγου/Δερματολόγου/Παιδιάτρου – κατά περίπτωση -, η βεβαίωση κατοικίας (δημότες και ετεροδημότες) καθώς και μία φωτογραφία μικρή για την κάρτα μέλους, ενώ το ετήσιο κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται ανάλογα με το είδος άθλησης, την ηλικία και το πρόγραμμα. Επιπροσθέτως, προς διευκόλυνση των εν δυνάμει αθλουμένων ο Δήμος Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη έχει προβλέψει εκπτώσεις στις εισφορές συμμετοχής στις αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες θα γίνονται κατόπιν προσκόμισης πρόσθετων δικαιολογητικών πέρα των υποχρεωτικών, όπως πολυτεκνία, φοιτητής/φοιτήτρια, ανεργία, χαμηλό ατομικό/οικογενειακό εισόδημα, ποσοστό αναπηρίας, συνταξιούχοι, κλπ.

Οι πληρωμές για συμμετοχή στις αθλητικές δραστηριότητες θα καταβάλλονται έως τις 10 κάθε ημερολογιακού μήνα είτε στο P.O.S. της Διεύθυνσης Αθλητισμού, είτε σε Τράπεζα σε αριθμό λογαριασμού που θα δοθεί από τον Δήμο, και η απόδειξη θα επιδίδεται στον αθλούμενο από τη γραμματεία της Διεύθυνσης Αθλητισμού με αντίστοιχη ενημέρωση στην ατομική του κάρτα. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να εξοφλήσει εφάπαξ τη συνδρομή για όλη την αθλητική περίοδο, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αντιτίμου για εγγραφή.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα “Άθληση για Όλους”, είτε να λάβουν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις δράσεις, θα πρέπει να απευθυνθούν στη Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, Π. Ράλλη & Θηβών, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2104933300, 2104919139, 2104903076, και στην ηλεκτρονική διεύθυνση dieythinsi_athlitismou@nikaia-rentis.gov.gr .

Comments are closed.