Παροχή υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας για την προστασία του πληθυσμού

 ANAΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την έκδοση  των εγκυκλίων: με αρ. πρωτ: 18659/17-3-2020 και αρ. AΔΑ : ΨΒ4Ε6ΜΤΛ6  καθώς και με αρ πρωτ 18919/18-3-2020 και αρ. ΑΔΑ: ΩΧ8Γ46ΜΤΛ6 του Υπουργείου Εσωτερικών, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από την διάδοση του ιού (covid 19) ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη ανακοινώνει :

Το Τμήμα Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας –Αγ. Ι. Ρέντη αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης ως εξής:

1. Καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

2 Καταγραφή των αιτημάτων και αναγκών των απόρων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν.

3 Εξυπηρέτηση για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής  ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους της πόλης  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, με δαπάνη που βαραίνει τους αιτούντες.

4 Δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους, εφόσον προβλέπεται από τον Ε.Ο.Π.Υ.

5 Δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης  σε δικαιούχους κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου .

6 Διεκπεραίωση των αιτημάτων κατοίκων της πόλης μας  που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν καθώς και απόρων και οικονομικά αδυνάτων κατοίκων που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν   για πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ.

7 Κάθε άλλη εργασία συναφή με ληφθέντα μέτρα για την αποτροπή  διάδοσης του ιού covid 19.

Όσα άτομα ανήκουν στις κάτωθι ομάδες, παρακαλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία τους και σε ποια ομάδα ανήκουν ώστε να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα της νέας δομής φροντίδας για τις ευπαθείς ομάδες:

  – ΟΜΑΔΑ Α: Είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν από τις κατοικίες τους. Στους άπορους και οικονομικά αδύναμους κατοίκους της πόλης μας που είναι εγγεγραμμένοι στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου θα παρέχονται δωρεάν.

  – ΟΜΑΔΑ Β: Όσοι ανήκουν στο γενικό πληθυσμό και δεν μπορούν/δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν κατοικίες τους και δεν υπάρχει υποστηριχτικό περιβάλλον (ηλικιωμένοι, άτομα με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό, ανοσοκαταστολή και χρόνιες νόσους όπως καρδιακή νόσο, αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, χρόνια νεφροπάθεια – αιμοκαθαιρόμενοι, νευρομυϊκά ή νευρολογικά νοσήματα καθώς και χρόνια αναπνευστικά προβλήματα όπως Χ.Α.Π. και βρογχικό άσθμα, εγκυμονούσες και θηλάζουσες).

Ενημερώνουμε ότι τα προσωπικά στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τη συγκεκριμένη χρήση και για όσο διαρκούν τα μέτρα για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

 

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας είναι στη διάθεση των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, στα τηλέφωνα 15698 (Με χρέωση), 2132004824, 2132004829, 2132004852 και στο email menoumespiti.nikaiarentis@gmail.com

   

Παρακαλούμε θερμά να ακολουθείτε τις οδηγίες πρόληψης του Ε.Ο.Δ.Υ.

Αποφύγετε τις άσκοπες μετακινήσεις και προστατέψτε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας είναι κοντά σε όσους έχουν ανάγκη.

Μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτήν την κρίση!

Comments are closed.