δημαρχος ιωακειμίδης νικαιας αγ.ι.ρεντη

Βιογραφικό σημείωμα

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις γειτονιές του Πειραιά.

Εισήλθε με υποτροφία στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και αμέσως μετά το στρατό δίδαξε για 15 χρόνια το μάθημα της «Αντισεισμικής Τεχνολογίας»  στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π. και δημιούργησε επίσης το δικό του Τεχνικό γραφείο μελετών και κατασκευών στο Ρέντη.

Το 1982 κατεβαίνει για πρώτη φορά σε Δημοτικές Εκλογές, εκλέγεται και γίνεται Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το 1994 που εκλέγεται Δήμαρχος Ρέντη, κλείνει το Τεχνικό Γραφείο του και αποσύρεται από το Πολυτεχνείο γιατί το όνειρό του είναι να ασχοληθεί αποκλειστικά πια με την πόλη του.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα (2023), υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος επτά (7) συνεχόμενες φορές στο αξίωμα του Δημάρχου, αρχικά στο Δήμο Ρέντη και από το 2010 στον ενιαίο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστά 60% και άνω.

Το 2014 επανεκλέγεται Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη με ποσοστό 62,3% στον Α΄ γύρο και τον Μάιο του 2019 πάλι από τον Α΄ Γύρο, επανεκλέγεται με ποσοστό 64,88%.

Διετέλεσε για περισσότερα από 20 χρόνια Πρόεδρος και μέλος όλων σχεδόν των επιτροπών της ΚΕΔΕ και των Διοικητικών Συμβουλίων της, της ΕΕΤΑΑ και του Δ.Σ. του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Για περισσότερα από 20 χρόνια είναι συνεχώς μέλος της 5μελούς Εθνικής αντιπροσωπίας της ΚΕΔΕ στην Ένωση Δήμων και Περιφερειών Ευρώπης (CERM) και στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών (C.L.R.A.E.) του Συμβουλίου της Ευρώπης και υπεύθυνος για την Επιτροπή Τρεχουσών Υποθέσεων. Επίσης εκπροσώπησε την ΚΕΔΕ σε όλα τα παγκόσμια Συνέδρια Αυτοδιοίκησης τα τελευταία 10 χρόνια.

Το 2011 ως επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων, εκλέγεται Αντιπρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ.

Το 2014 επανεκλέγεται στα παραπάνω Διοικητικά Συμβούλια επίσης επικεφαλής ψηφοδελτίου Ανεξάρτητων Δημάρχων.

Τον Ιανουάριο του 2018,  ομόφωνα εκλέγεται Πρόεδρος του 25μελούς Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α. και στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2019, η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» της οποίας είναι επικεφαλής, καταλαμβάνει την δεύτερη θέση  και 4 έδρες.

Επίσης επανεκλέγεται με την παράταξη των Ανεξάρτητων Δημάρχων μέλος της Διοίκησης της ΚΕΔΕ στην οποία συμμετέχει μέχρι σήμερα.