Νέα τμήματα χορού για παιδιά, νέους και ενήλικες προστέθηκαν στα ήδη λειτουργούντα τμήματα της Δημοτικής Ενότητας του Αγ. Ι. Ρέντη, τα οποία επικεντρώνονται στο μπαλέτο, στον μοντέρνο και σύγχρονο χορό, στο λάτιν και το αργεντίνικο τανγκό.

Η έναρξη των νέων τμημάτων στον παρόντα χρόνο έρχεται να συμπληρώσει τις ανάγκες των δημοτών για την εκμάθηση των συγκεκριμένων ειδών χορού, καθώς και για συστηματική εκγύμναση, αφού μέσω αυτών ελευθερώνεται η κίνηση του σώματος, ενώ οι ευχάριστοι και οι εύθυμοι ρυθμοί που έχουν, συντελούν στην αλλαγή της ψυχολογίας και ενθαρρύνουν την κοινωνικοποίηση σε όλες τις ηλικίες.

Αναλυτικότερα, στο τμήμα του μπαλέτου το μάθημα αρχίζει με ελεγχόμενες ασκήσεις και
σταδιακά προχωρά σε πιο γρήγορες κινήσεις που απαιτούν περισσότερη ενέργεια, δραστηριοποιώντας τους συμμετέχοντες μέσα από τις μουσικές. Στο τμήμα του μοντέρνου χορού, όπου μουσικά επικρατεί η τζαζ, διδάσκονται χορογραφημένες ασκήσεις για την ενδυνάμωση του σώματος και παράλληλα της μνήμης. Κάθε
εκπαιδευόμενος που συμμετέχει ενεργά στην ομάδα καλείται να θυμηθεί και να αφομοιώσει τις κινήσεις της χορογραφίας, οι οποίες με τη σειρά τους τον βοηθούν να πειθαρχήσει στο δικό του σώμα και να εξελιχθεί σωστά. Στο τμήμα του σύγχρονου χορού προσφέρονται περισσότερες τεχνικές -από αυτές του μοντέρνου- με στόχο να ενεργοποιηθεί όλο το σκελετικό σύστημα, και να δομηθούν οι κινήσεις του σώματος. Στο τμήμα του λάτιν διδάσκονται όλοι οι λάτιν χοροί, ενώ παράλληλα προσφέρεται η δυνατότητα εξέλιξης σε επαγγελματικό επίπεδο, η δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις για λήψη βεβαίωσης – επιβράβευσης των προσπαθειών των μαθητών, καθώς και η δυνατότητα συμμετοχής παιδιών και ενηλίκων σε διοργανώσεις με διαγωνιστικό χαρακτήρα εφ’ όσον το επιθυμούν μέσω της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθηγητών χορού (IDTA, International Dance Teachers Association). Το αργεντίνικο τανγκό προσφέρεται μόνο σε ενήλικες, και σε συνδυασμό με λάτιν.

Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων χορού
Μπαλέτου, Μοντέρνου και Σύγχρονου χορού
κάθε Δευτέρα 17:30 – 18:15, Μπαλέτο για ηλικίες από 10 έως 14 ετών
κάθε Δευτέρα 18:15 – 19:00, Σύγχρονος για ηλικίες από 10 έως 14 ετών
κάθε Πέμπτη 12:15 – 13:45, Σύγχρονος για ενήλικες, τμήμα αρχάριων
κάθε Πέμπτη 17:30 – 18:15, Μπαλέτο από 7 έως 10 ετών
κάθε Πέμπτη 18:15 – 19:00, Μοντέρνος χορός από 7 έως 10 ετών
Χοροί Λάτιν
κάθε Τρίτη και Παρασκευή,
18:00 – 19:00 το παιδικό τμήμα, για ηλικίες 6 έως 11 ετών
19:00 – 20:00 το εφηβικό τμήμα
20:00 – 21:30 το τμήμα ενηλίκων (Λάτιν και Αργεντίνικο Τάνγκο)
Όλα τα μαθήματα διεξάγονται στους χώρους της ΔΗΚΕΝΙΡ

Πληροφορίες εγγραφές στη Δημοτική Επιχείρηση (ΔΗΚΕΝΙΡ) , Κύπρου 7 Άγιος Ιωάννης
Ρέντης 210 4821555 και 210 4819007 από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Author

Comments are closed.