Είναι σε όλους μας γνωστά τα προβλήματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης εδώ και πολλά χρόνια, προβλήματα που έγιναν ακόμη μεγαλύτερα από την πανδημία και την ενεργειακή κρίση.

Παρά τις προσπάθειές μας δεν έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε στην πόλη μας δωρεάν tests για τους μαθητές και τους γονείς αυτών που προσβάλλονται από covid. Μόνο η δομή της Αγίας Σοφίας στον Πειραιά υπάρχει στην περιοχή μας γι’ αυτό τον έλεγχο, πολύ μακριά δηλαδή από το Δήμο μας.

Η εκτίναξη της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου είναι αδύνατον να καλυφθούν από τις επιχορηγήσεις των σχολείων για να μπορούν οι σχολικές αίθουσες να είναι ζεστές και όχι παγωμένες.

Η αύξηση του προσωπικού καθαριότητας λόγω covid επιβαρύνει το Δήμο με 300.000€ για δεύτερη χρονιά όταν αυτό είναι υποχρέωση της πολιτείας που όμως δεν καλύπτει επαρκώς.

Γι’ αυτούς και πολλούς άλλους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας ψήφισε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα και σας καλούμε όλους να παρευρεθούμε μαθητές, γονείς, δάσκαλοι, η Δημοτική αρχή στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 18/2/2022 στις 12:30. Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νίκαιας – Πειραιά, η Ένωση Συλλόγων Γονέων Νίκαιας-Ρέντη και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη θα έχουν λεωφορεία για την ασφαλή μεταφορά όλων στο Υπουργείο. Τηλέφωνα για τη συμμετοχή : 2104906021 εσωτ. 110 και 2104810729.

 

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου

Ζητάμε:

 

  1. Την άμεση υλοποίηση των Προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης» που αφορούν τη συντήρηση και την κατασκευή νέων σχολικών κτιρίων (20ο-25ο Νηπιαγωγείο Νίκαιας, 5ο Νηπιαγωγείο Ρέντη).
  2. Διπλασιασμό των κονδυλίων για τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων
  3. Τριπλασιασμό των κονδυλίων για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων.
  4. Απαλλαγή από ΦΠΑ στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ των Σχολικών Μονάδων.
  5. Κάλυψη όλων των κενών των σχολικών μονάδων της Πόλης μας σε εκπαιδευτικό προσωπικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικούς Νοσηλευτές.
  6. Πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, ώστε να καλύπτονται οι σχολικές μονάδες καθ΄όλη τη διάρκεια λειτουργίας τους (07.00 έως 16.00) σύμφωνα και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
  7. Άμεση τροποποίηση του απαράδεκτου πρωτοκόλλου για κλείσιμο τμήματος με 50% + 1 κρουσμάτων.
  8. Παροχή του αναγκαίου υγειονομικού υλικού με υψηλό δείκτη προστασίας (π.χ. μάσκες) δωρεάν.
  9. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ (rapid και μοριακά) για μαθητές, εκπαιδευτικούς και σχολικές καθαρίστριες.
  10. Αραίωση των τμημάτων όπου υπάρχου διαθέσιμες αίθουσες και εύρεση αντίστοιχων χώρων σε συνεργασία Κράτους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Comments are closed.