Τιμήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στην πλατεία Αγίου Νικολάου Νίκαιας, η ημέρα των Μηδενικών Διακρίσεων, η οποία θεσπίστηκε το 2014  από τον ΟΗΕ και έκτοτε ως και σήμερα γίνονται ενδιαφέρουσες δράσεις  κάθε 1η Μαρτίου. 

Στο πλαίσιο ανάδειξης των μηνυμάτων αυτής της Ημέρας σε σχέση με την ισοτιμία στην πρόσβαση των ατόμων στις υπηρεσίες υγείας, ανεξαρτήτως, φύλου, εθνικότητας και αναπηρίας, οι ειδικευόμενοι Νοσηλευτές Δημόσιας Υγείας / Κοινοτικής Νοσηλευτικής της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτή τους, κ. Γιώργου Παπασωτηρίου, είχαν την πρωτοβουλία να καλέσουν τους πολίτες στην πλατεία του Αγ. Νικολάου, να μιλήσουν μαζί τους και να τους ενημερώσουν για τα αξιακά χαρακτηριστικά της τιμώμενης Ημέρας.

Η συγκεκριμένη δράση είχε εθελοντικό χαρακτήρα, γεγονός που εξήραν στην σύντομη χαιρετιστήρια αναφορά τους, ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης,  ο κ. Χρήστος Ροϊλός, Διοικητής 2Ης ΥΠΕ,   και η κ. Παναγ. Μπελώνη μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ, ευχόμενοι όλοι τους να αποτελέσει την αφετηρία αντίστοιχων πρωτοβουλιών και από άλλες ομάδες της υγειονομικής κοινότητας της ευρύτερης περιοχής μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο περιθώριο της εκδήλωσης, οι ειδικευόμενες νοσηλεύτριες  έκαναν στους παρευρισκόμενους πολίτες rapid tests.

Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Γιώργος Μουταφίδης, ο Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής, κ. Κώστας Μαραγκάκης, η συνεργάτης του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, κοινωνιολόγος, κ. Ειρήνη Κουνενάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ, κ. Παναγιώτης Μεσίσκλης, η κ. Αγορίτσα Κουλούρη, συντονίστρια της κοινοτικής Νοσηλευτικής/Νοσηλευτική Δημόσιας Υγείας, η κ. Μαρία Μηλάκα, αναπλ. συντονίστρια, ο κ. Λάμπρος Θεοδοσόπουλος  και η κ. Παρασκευή Βάρδα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας 2ης ΥΠΕ και η κ. Γεωργία Νικοπολίδου, προϊσταμένη του Α΄ΚΑΠΗ Νίκαιας.

Comments are closed.