Ξεκινάμε με το πρώτο μεγάλο έργο μετά τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ, σύμφωνα με όσα υποσχεθήκαμε ότι θα κάνουμε για τον εκσυγχρονισμό της πόλης και την ανάδειξη των πιο σημαντικών σημείων της.

Πρόκειται για ένα δίκτυο δρόμων ήπιας κυκλοφορίας, που θα συνδέσουν την πλατεία του Άγιου Νικόλα με το ιστορικό της κέντρο και τους χώρους πολιτισμού!

Θέλουμε η «καρδιά» της Νίκαιας να γίνει προσιτή, ελκυστική και φιλόξενη Να έχει εύκολη πρόσβαση στον κάτοικο και τον επισκέπτη της πόλης και να αναπτυχθεί μέσα από ένα νέο και σύγχρονο δίκτυο δρόμων ήπιας κυκλοφορίας που θα συνδέσουν το ΜΕΤΡΟ με τη Μάντρα του Μπλόκου, το Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης, τη Δημοτική Πινακοθήκη, το Κηποθέατρο και άλλα σημεία που έχουν ιστορική και πολιτιστική αξία.

Μια τέτοια μεγάλη παρέμβαση έχει καίρια σημασία για την συνολική αναβάθμιση μιας περιοχής, που όλοι αναγνωρίζουμε ότι έχει σημαντικές καθυστερήσεις. Η οικονομία, η εμπορική κίνηση, ακόμη και οι αξίες ή η εμφάνιση των ακινήτων, μπορούν να αλλάξουν ριζικά προς το καλύτερο. Ο Δήμος μας κάνει το καλύτερο δυνατό και δίνει το «κίνητρο» για να συμβούν αυτά όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Θέλουμε ο πεζός και ο ποδηλάτης (ειδικά τώρα που θα επιδοτούνται τα ηλεκτρικά ποδήλατα) να μπορεί να κινείται με ασφάλεια στην πόλη.

Ήδη είμαστε στη φάση των μελετών για το μεγάλο αυτό έργο., Όμως επειδή θέλουμε να εμπλουτιστεί με φρέσκες ιδέες, καλούμε κάθε ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας και καταθέσει την πρότασή του. Θέλουμε να αναπτυχθεί μια δημόσια συζήτηση που θα συνεχιστεί και για άλλα σημεία στη Νίκαια και στο Ρέντη, στα οποία θα γίνουν ανάλογα έργα μεγάλης σημασίας. Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε νεότερα.

Προτάσεις μπορείτε να υποβάλλετε μέσω e-mail, εδώ: protaseis.nikaia.rentis@gmail.com

Comments are closed.