.

Δωρεάν Διαδικτυακά Σεμινάρια (webinars) σε θέματα ψηφιακής εκπαίδευσης, διοργανώνει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Αττικής (Π.Τ.Α.Α.) και η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη. Τα σεμινάρια απευθύνονται στους κατοίκους Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, η συμμετοχή είναι δωρεάν και η παρακολούθηση τους δεν απαιτεί καμία προηγούμενη γνώση, εμπειρία ή εξοικείωση του συμμετέχοντα σε θέματα διαδικτύου.

Στόχος των διαδικτυακών σεμιναρίων αλλά και γενικότερα του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» είναι η παροχή πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων για την αύξηση της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών, που διευκολύνουν και βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Αττικής, διασφαλίζοντας τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι θεματικές ενότητες έχουν ως εξής:

Βασικές Δεξιότητες για τη χρήση του Διαδικτύου

Διαδικτυακές Απάτες, Προστασία Ψηφιακών Συσκευών, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Αξιοποίηση Ηλεκτρονικών Ψηφιακών Υπηρεσιών

Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Τραπεζικών Συναλλαγών (e-banking)

Εκτέλεση Ηλεκτρονικών Αγορών και συναλλαγών (e-commerce)

Ψυχική Υγεία, Εθισμός στο Διαδίκτυο

Ικανότητα αναζήτησης, Διαχείρισης, Οργάνωσης και Αρχειοθέτησης πληροφοριών

Ιατρικές Πληροφορίες στο Διαδίκτυο και Κίνδυνοι

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν σε παραπάνω από μια ενότητες, συμπληρώνοντας τη φόρμα στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/maDeisKob7PWq32aA

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Κοινότητας στα τηλέφωνα: 2132004817 και 2132004826

Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Ψηφιακής Εκπαίδευσης και Ψηφιακού Εγγραμματισμού» (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020»).

Author

Comments are closed.