Σε ανοιχτή αγορά (open mall) μετατρέπεται η  οδός Τσαλδάρη (παλαιά οδός 8) στη Νίκαια. Στο πλαίσιο του προγράμματος αναβάθμισης ανοιχτών αγορών, ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη είχε καταθέσει σχετική πρόταση ένταξής του στο πρόγραμμα η οποία και εγκρίθηκε. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000€ και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ.

Ήδη έχουν ξεκινήσει τα έργα  υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού στους κάθετους δρόμους της Τσαλδάρη (από Τζαβέλλα έωςΠ. Ράλλη) και ακολουθούν οι αναπλάσεις και στους παράπλευρους δρόμους (Θειρών, Ιωνίας, Καισαρείας, κ.ά.). Το πρόγραμμα αναβάθμισης περιλαμβάνει νέα υπόγεια συστήματα κάδων, εγκατάσταση ηλεκτρονικών πινακίδων LED καθώς και έξυπνα συστήματα παροχής νερού. Παράλληλα θα γίνουν δράσεις του ΕΒΕΠ και εκδηλώσεις προβολής για το open mall που θα συνοδεύονται από αισθητικές παρεμβάσεις  στις προσόψεις των μαγαζιών. 

 Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη  Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ένα όνειρο πολλών ετών για την πόλη έγινε πραγματικότητα. Το Μετρό, έργο πνοής  που  ενώνει την πόλη μας με την Αθήνα και αργότερα και με τον Πειραιά σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Τσαλδάρη θέτουν την περιοχή μας  σε τροχιά ανάπτυξης. Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να διεκδικούμε και πετυχαίνουμε αυτά που επί σειρά δεκαετιών στερηθήκαμε».

Author

Comments are closed.