Ο Δήμος Νίκαιας Ρέντη, με κοινωνική ευαισθησία και μέριμνα,  ξεκινάει την υλοποίηση του Προγράμματος Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους, που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Το πρόγραμμα αφορά σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση για την επανένταξη ατόμων και οικογενειών που ζουν σε ξενώνες αστέγων, στο δρόμο, η σε νοικοκυριά επαπειλούμενης αστεγίας, δηλαδή νοικοκυριά σε διαδικασία έξωσης.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα προβλέπει:

– Την επιδότηση ενοικίου για διάστημα έως και 24 μήνες.
– Την κάλυψη βασικών δαπανών για οικοσκευή και υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
– Την επιδότηση εργασίας, για ένα αριθμό ωφελουμένων, ικανών για εργασία,  για διάστημα έως και 12 μήνες.

Οι δυνητικά ωφελούμενοι του προγράμματος, είναι:

  •  Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων και Υπνωτήρια
  •  Οικογένειες και άτομα που διαβιούν στο δρόμο (Δημόσιοι ή εξωτερικοί χώροι, ιδίως: στο δρόμο, στο πεζοδρόμιο, κάτω από γέφυρα, σε πάρκο, σε πλατεία, σε είσοδο σταθμών ΜΜΜ, σε είσοδο ή περιφραγμένο χώρο νοσοκομείου ή άλλου δημόσιου κτιρίου, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο )
  •  Οικογένειες και άτομα που διαβιούν σε ακατάλληλα καταλύματα (Τροχόσπιτο, αυτοκίνητο, σκηνή, κοντέινερ, αποθήκη, παράγκα, άλλο ακίνητο χωρίς παροχή ρεύματος)
  •  Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες γυναικών
  •  Φιλοξενούμενοι σε Ξενώνες Προσωρινής Φιλοξενίας Μονάδων Κοινωνικής Επανένταξης Πιστοποιημένων Θεραπευτικών Προγραμμάτων Εξαρτημένων Ατόμων
  •  Ρομά που διαβιούν σε καταυλισμούς ή άλλο ακατάλληλο κατάλυμα
  •  Οικογένειες και άτομα που ζουν σε συνθήκες επισφάλειας ( Κίνδυνος έξωσης, προσωρινά φιλοξενούμενοι κ.ά.)

 Καλούνται τα άτομα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 213 2004810, κ. Ανθή Χριστοδουλοπούλου, έως την Τρίτη  19/4/2022

Author

Comments are closed.